Afstanden

De leukste hardloopwedstrijd door de polder van Nieuwe Niedorp vindt dit jaar op 1 april 2024 plaats. Het belooft weer een pracht evenement te worden door de prachtige polder van Nieuwe Niedorp. Er zijn diverse parcoursen te belopen voor zowel jong als oud.

De Paashaas zal lekker actief zijn bij de 250 meter en 2 km.

Voor de 5 en 10 km is er genoeg avontuur te vinden in het parcours. Zo loop je door een prachtig groen weiland, een schapenpad, maar ook beklim je diverse bruggen en sluit je de loop af door de nostalgische Dorpsstraat van Nieuwe Niedorp.

 

250 meterloop met Paashaas
Om 10.00 start voor de peuters en kleuters het loopje van 250 meter achter de paashaas aan.
Alle deelnemers ontvangen een medaille en een aardigheidje.

2 kilometerloop
Om 10.15 start voor de loop over 2 kilometer. De start is op de brug, we gaan de oosterweg in en via het fietspad komen we in de Kostverlorenstraat. Aan het eind gaan we linksaf de Westerweg in.
Deze lopen wij uit en gaan linksaf de Dorpsstraat op om vervolgens te finishen bij het Dorpshuis.

5 kilometerloop
Om 10.45 start voor de loop over 5 kilometer. Vanaf de start gaan we rechtdoor richting het hoefje,
hier gaan we linksaf. Vervolgens gaan we linksaf bij het Bospaadje.
Aan het eind van het bospaadje gaan we rechtsaf richting het Dorpshuis.
Voor de start / finish gaan we rechtsaf de Oosterweg in. In de Oosterweg gaan we linksaf het weiland in en vervolgen de route langs de afzetting. We gaan over de brug linksaf over het schapendijkje. Aan het eind gaan we linksaf de Westerweg in. Deze lopen wij uit en gaan linksaf de Dorpsstraat op om vervolgens te finishen bij het Dorpshuis.

10 kilometerloop (16 jaar en ouder)
Om 11.30 start voor de loop over 10 kilometer. Vanaf de start gaan we rechtdoor richting het hoefje,hier gaan we linksaf. Vervolgens gaan we linksaf bij het Bospaadje.  Aan het eind van het bospaadje gaan we rechtsaf richting het Dorpshuis. Voor de start / finish gaan we rechtsaf de Oosterweg in. In de Oosterweg gaan we linksaf het weiland in en vervolgen de route langs de afzetting. We gaan over de brug linksaf over het schapendijkje. Aan het eind gaan we linksaf de Westerweg in. Deze lopen wij uit en gaan linksaf de Dorpsstraat op en passeren het Dorpshuis, om de tweede 5 kilometer te lopen.

Parcour: